Mindfulness som individuelle forløb og kurser

Hos Aabenraa Fysioterapi & Træning i Aabenraa nær Sønderborg og Haderslev har vi mindfulness. Vi tilbyder mindfulness som individuelle forløb og som kurser, og der er mulighed for opfølgning efter et kursus.

Mindfulness er træning i bevidst nærvær, i at være tilstede i nuet med alt det, der er. Stress, smerte, sygdom, tab: træn dig i at kunne se livets mangfoldigheder i øjnene og acceptere det, du ikke kan ændre. Der foreligger solid evidens for effekten af mindfulness-yoga på mange symptomer som stress, smerter, depression. Dvs der er effekt på både fysiske og psykiske symptomer - der er en sammenhæng. Mindfulness træning skaber sammenhæng mellem krop og psyke og har fokus på din vejrtrækning og dine sanser.

Vores mindfulness principper

1) at være ikke-dømmende og ikke vurderende

2)at være tålmodig

3) at have et åbent (barnligt) sind

4) at være modig

5) at være ikke-stræbende

6) at være venlig

7) at give slip

Ovenstående principper kan variere lidt efter hvilken retning indenfor mindfulness, du møder. Fælles for dem alle er, at det er gamle buddistiske principper. Mit udgangspunkt er at jeg er jeg er ikke-spirituelt og ikke-religiøst orienteret. 

MIndfulness er både psykisk og fysisk: meditationstræning med rene meditative øvelser, og blide mindfulde yoga øvelser.

På mindfulness kurset får du undervisning i hvordan og hvorfor, du skal træne, og hjælpemateriale. Kurserne er af min 8 ugers varighed med mulighed for opfølgning.

Du skal regne med, at du skal træne dagligt, mindst 30 min, for at få effekt af træne her og nu. Alle videskabelige undersøgelser, der påviser den gode effekt af meditation er lavet på mennesker, der har mediteret i årevis.​

Yoga:

Jeg underviser i yoga med vægt på at koble krop og psyke, med fokus på vejtrækning, med mål på at du får tid til at mærke dig selv, får sænket stress niveauet og får balance i krop og sjæl, så du mærker du får ny energi. Det sker gennem fysiske øvelser, stræk, åndedrætsøvelser og afspænding.

Mediyoga:

Medicinsk yoga med udspring fra Kundalini yoga. Fokuseret mantrameditation kombineret med fokus på vejtrækning og yogaøvelser. Øvelserne tilpasses målgruppen - og der er dokumenteret effekt på mange forskellige sygdomssymptomer. For at opnå fuld effekt af træningen, skal du påregne daglig hjemmetræning. Jeg underviser i hold for hjertepatienter, for Stress og udbrændthed, og tilbyder nu også hold til sclerosepatienter.

Pilates:

Jeg er uddannet STOTT-Pilates instruktør: STOTT -Pilates træning tager udgangspunkt i at træne med fokus på kroppens alignment, dvs at arbejde med alle led i de bedst mulige stillinger, i at inddrage vejtrækningen i træningen og at bækkenbundsmusklerne er aktive og trænes i alle øvelser. Der er specielt fokus på rygsøljen i undervisningen. Træningen er både udholdenhed og styrke træning, og der undervises efter principperne for dynamisk stabilitet. I træningen bruger vi mange små træningsredskaber, såvel som store gym-bolde

Få mere at vide om vores yoga

​Du er velkommen til at ringe os, hvis du vil vide mere om mindfulness, eller hvis du vil tilmelde dig et kursus. Du kan ringe til os på telefon​ 74 62 08 22​ for at aftale nærmere.

Du kan naturligvis også skrive til os på ​aabenraafysioterapi@mail.dk

Aabenraa Fysioterapi & Træning I/S        |       Industrivej 10, 6200 Aabenraa      ​  |        Telefon: 74 62 08 22       E-mail: info@aabenraafysioterapi.dk     |        CVR: 32388876